Firma Sahipleri Neden Bir Blog’a Sahip Olmalıdır ?

BLOG YAZMAK NEDEN FAYDALIDIR?

Başlangıç seviyesindeki firmalar için bile blog kullanımının kurumsal başarıya ulaşmada büyük etkisi bulunuyor. Bilindiği üzere başlangıç firmaları büyük reklam ve tanıtım bütçeleri ayıramıyorlar .  Çoğunlukla kaynaklar ürün üretimi ve satış operasyonlarına yönlendiriliyor.

Pazarlama açısından değerlendirdiğimizde Blog sahibi olmanın firma tanıtımına çok önemli katkıları olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle çok uygun bütçeler dahilinde son derece etkili pazarlama faaliyetleri bloglar aracılığı ile icra edilebilir.

Firmanın başarıya ulaşmasında en büyük öneme sahip olan “Müşteri” faktörünün firmanın ticaret sisteminde yer alabilmesi gerekmektedir. Bunun için de müşterinin firmaların ürettiği ürünlerden, hizmetlerden , sağladıkları fayda ve kolaylıklardan haberdar olmaları mutlaka fayda sağlayan bir unsur olacaktır.

Blog böyle bir tanıtım faaliyeti için biçilmiş kaftandır . Blog sayesinde ürün ve hizmetler  piyasa şartları çerçevesinde müşterilere uygun bütçe ile tanıtılmış olur .


Peki öyleyse blog sahibi olmak tam olarak işinizdeki başarıya nasıl etki eder ? Bunun cevabı 10 maddede irdelenebilir :

 

1- İçeriğinizi Yayın
Blog dahilinde oluşturduğunuz içerik yazıları ile ziyaretçiler ürün, hizmet ve bunların piyasadaki durumları ile ilgili bilgilenmiş olacaklardır . Edindikleri bilgileri de sosyal medya paylaşım seçenekleri başta olmak üzere bir çok kanaldan paylaşma olasılıkları artacaktır.

2- Düşünceleri Toplayın
Blog içeriğinizde anlatılanlar çerçevesinde ziyaretçilerin görüşlerini kayıt altına alın . Ürün , hizmet ve piyasa şartları hakkında ne düşünüldüğünü öğrenmek süreçlerinizin iyileştirilmesinde faydalı olacaktır.

3- Hedef Kitlenize İşi Kurmadan Ulaşmaya Çalışın
İş fikrinizi fiziksel olarak uygulamaya başlamadan önce kuracağınız blogla piyasa ve potansiyel müşteriler ile erkenden temasa geçmiş olursunuz. Edineceğiniz bazı bilgilerle kuracağınız işin planlamasını revize edebilirsiniz.

4- Hedef Kitle Seçiminize Yönelik İçerik Üretin
Bazen hedef kitleyi tespit etmek tam anlamıyla mümkün olmayabilir. İş fikrinizin veya mevcut işinizin reel hedef kitlesini belirlemek adına blog içeriğinizi optimize ederek geri dönüşleri analiz edebilir ve buna göre hedef kitle tespiti yapabilirsiniz.

5- Arama Motorlarından Yüksek Skor Elde Edin
Blog içeriğinde oluşturduğunuz içeriği arama motorları ile optimize şekilde yapılandırırsanız ürün ve hizmet bilinirliğinizi çok uygun bir maliyetle artırmış olursunuz.

6- Güçlü Backlink Çalışmaları Yapın
Kaliteli blog içerikleri yayınlamakla kalmayıp bu yazılara güçlü web sitelerinden link aldırabilirseniz getiri olarak arama motorlarında üst sıralara ulaşabilirsiniz.

7- Profesyonellerden İçerik Temin Edin
Blog sahibi olmaya karar verdikten sonra nasıl içerik üretileceği konusunu düşünüyorsanız belki de ilk başvuracağınız mecra profesyonel çalışanlarınız olabilir. Konusunda uzman çalışanlarınız ürün , hizmet veya piyasa hakkında yazılar kaleme alabilir , tanıtım yapabilir veya çevrelerinden bu konuda destek alarak içerik üretilmesine katkıda bulunabilirler.

8- Blog Çalışmalarınızı Online Pazarlama İle Destekleyin
Blog için oluşturulan içeriğin email gönderimleri , e-bülten formatında hazırlıkların online mecralarda paylaşılması , sosyal ağlarda paylaşımların yapılması çalışmaları ile yayılması da önemlidir.

9- Blog Çalışmaları İle Kurumunuza Güveni Artırın
Düzenli ve profesyonel olarak hazırlanan içeriklerin ziyaretçiler ile düzenli paylaşılması ile piyasada güven yaratabilir , potansiyel müşterilerin kurumunuzla daha uzun süre ilişkide kalmasını sağlayabilirsiniz.

10- Sektörünüzde Referans Haline Gelin
Blog paylaşımlarını düzenli ve profesyonel bir şekilde sürdürürken sosyal mecralarda da düzenli içerik paylaşımcısı olarak güvenilirliğinizi artırarak takip edilir bir konuma geldikten sonra sektörünüzde ilgili ürün veya hizmetler için referans noktası haline de gelebilirsiniz.